FIREFOX 3 BETA 2

Klíčová slova:
Rubrika: Software

Chete vyzkoušet nový FIREFOX 3 a nechce se vám jej instalovat?! Jedna možnost tu je. Vyzkoušejte stáhnutí "PORTABLE FIREFOXu 3.BETA2" ze serveru PORTABLEAPPS.COM.

PORTABLE - O co jde?

Na serveru portableapps.com najdete hned několik aplikací, které ve své podstatě není nutné instalovat. Takové aplikace je možné nahrát například na Vaše USB klíčenky/disky a odtamtud je i spouštět. Pokud přejdete k nějakému jinému PC, je možné prostě jen zasunout Váš USB disk a můžete používat vaši oblíbenou aplikaci.

PORTABLE FIREFOX 3.BETA2

V současnosti na serveru portableapps.com najdete i PORTABLE FIREFOX 3.BETA2 Který si můžete stáhnout z této adresy : http://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable/test. Přestože že jde o verzi vypuštěnou někdy okolo 18. prosince minulého roku, pro základní testování novinek je tato verze plně dostačující.

A moje první dojmy s FIREFOX 3.BETA2 ?

Na první pohled je nová verze FIREFOXu o něco rychlejší, ale v paměti zabírá zase o kousek více paměti než předchozí verze. Bohužel se mě do něj nepodařili zatím stáhnout moje oblíbené "doplňky" takže o finální rychlosti se ještě vlastně nedá ani hovořit.

Nový správce stahování mě v tuto chvíli moc nezajímal. Používám totiž FLASHGOT a externí stahovač. O eventualitě, která by tuto neochvějnou dvojku nahradila, pro tuto chvíli neuvažuji.

Další novinkou na řadě byli chytré záložky. Ani ty mě zas až tak nezaujali. Při každodenní práci to bude určitě využitelné, ale prozatím vtom nevidím až zas takovou super věc. Snad jen zobrazení záložek s nastaveným tagem bych mohl asi využít.

Zajímavým vylepšením jsou rozhodně doplňující informace v historii řádku pro zadávání URL adresy. Zde se nově zobrazuje i titulek ze stránky na zadané adrese. Pokud máte adresu v záložkách, hned to uvidíte díky hvězdičce v pravé části.

Mezi ty zajímavější věci v nové verzi lze zařadit zásadně vylepšený správce záložek. Konečně je zde možné vyhledávat i v historii. Nově je také možné kombinovat filtry "CONTAINING THE TEXT", "VISITED" a "LOCATION" nad prohledávání ve všech záložkách. Nastavený filtr je možné uložit a příště znova využít. Bohužel v této verzi stále ještě není dostupné prohledávání doplňkových polí KEYWORD a DESCRIPTION. Abych nezapomněl, i ve správci záložek je možné použít zobrazení podle přiřazených TAGS.

Novinek je samozřejmě mnohem víc, ale na první pohled jsou tohle asi nejzajímavější věci. Podrobnější přehled novinek naleznete například v článku na "Firefox 3 Beta 2: jedenáct tisíc vylepšení" na serveru zive.cz ( http://www.zive.cz/default.aspx?server=1&article=139564 )

A celkový dojem?

Pro řadového uživatele prozatím těžko říct. Nový Firefox s označení 3BETA2 přináší několik uživatelsky zajímavých novinek. Bohužel nejde zas až o takové bomby, které bych od nové verze čekal. Navíc prozatím má BETA2 také hodně chyb, které je ještě nutné opravit. Většina uživatelů Firefoxu 2.0 tedy může v klidu spát dál a čekat jak to všechno dopadne při finálním vypuštění tohoto software.

Autor: Jiří Provazník
Datum vydání: 16.01.2008 | Zobrazeno: 2382
Permanentní odkaz: FIREFOX 3 BETA 2

Komentáře (0)
Přidej vlastní komentář:
Následující (běžně neviditelná) pole slouží pro vnitřní identifikaci systému. Pokud je vyplníte nebude možné váš požadavek na straně serveru zpracovat:
URL:
contents:
Website:
Pro odeslání vašeho komentáře použijte tlačítko "Odeslat". Toto tlačítko nepoužívejte:

Následující položky je vhodné vyplnit:
Jméno :
Email :
Web :
Místo :
Hodnocení:
Hodnocení jako pomocí hvězdiček
1/5= nejhorší, 5/5=nejlepší