ROMing

Klíčová slova: ROMing, Recenze, Komedie, Bolek Polívka, Marián Labuda, Vladimír Javorský
Rubrika: Video a Film

Přesto že nejsem zrovna fanda českého filmu (tedy co se poslední doby týče), rozhodl jsem se tento kousek navštívit. Na film jsem šel bez jakéhokoli očekávání.

Obsah filmu je pojat jako dva paralelní příběhy. První z nich je ve stylu road-movie a točí se kolem postav Stana (Bolek Polívka), Romana (Marián Labuda) a jeho syna Jury. Pomalejší náběh a místy slabší herecké výkony mladých herců/neherců zanechávají zvláštní pachuť, která filmu nesvědčí. Bohužel ani „staří pardálové“ neukázali nikterak jedinečné herecké výkony a tak lze říci, že tato část filmu je spíše průměrnou.

Druhá část filmu je příběh rómského krále Somaliho (Jean Constantin). Zde je již vidět snaha o nějaký ten hlubší záměr. Místy solidní kamera a hlavně velmi dobře zapojená hudba mě udělali radost. Za povšimnutí stojí i herecký výkon Vladimíra Javorského, který zde hraje Ďábla, Boha i Smrt.

Přesto, že celý film působí trochu zmateně, vynikající muzika a zajímavé chvilky v příběhu rómského krále, mě donutili přemýšlet nad tím, zda se na film nejít nepodívat ještě jednou. A to je pro český film dle mého názoru velká pocta. Nakonec jsem nešel. Výsledný dojem z celku tedy zůstal pouze průměrný. Ještě bych rád dodal, že označovat celý film za komedii je dle mého názoru dosti nadsazené.  

Autor: Jiří Provazník
Datum vydání: 11.07.2007 | Zobrazeno: 2245
Permanentní odkaz: ROMing

Komentáře (0)
Přidej vlastní komentář:
Následující (běžně neviditelná) pole slouží pro vnitřní identifikaci systému. Pokud je vyplníte nebude možné váš požadavek na straně serveru zpracovat:
URL:
contents:
Website:
Pro odeslání vašeho komentáře použijte tlačítko "Odeslat". Toto tlačítko nepoužívejte:

Následující položky je vhodné vyplnit:
Jméno :
Email :
Web :
Místo :
Hodnocení:
Hodnocení jako pomocí hvězdiček
1/5= nejhorší, 5/5=nejlepší